képzőművészuveges-gabor 150x150

egyetemi docens

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

telefon: +36.1.463 3048

fogadóóra: 

tantárgyfelelős:

Rajz 3

Rajz 4

Rajz 8 - A kép architektúrájától az architektúra képéig

Rajz 9 - Folding

Tdk

 

  • Üveges Gábor újabb munkái vaslemezből, rézlemezből, kartonpapirból és más anyagokból hajlított, a kép és a plasztika határán, festészet-szobrászat-építészet köztes terében létező tárgyak. Monokróm színfelületek, erős textúrák, a felhasznált fémlemezek anyag színe, illetve ezek oxidált verziói jelennek meg, amihez oxidációs eljárások, két fajta enkausztikus technika és olajfesték használta társulnak.
  • Az érintett gondolatkörök között a mélyebb értelemben vett megnyílás motívuma, a mögé látás, a függöny felhasadás, a magasabb dimenzióba való belenyílás motívuma, a mit takarnak a leplek, mi van a függöny mögött kérdései, az észrevétlenül ránkkövült szocio-kulturális rétegek felhasításának szándéka hangsúlyosan szerepelnek. Emellett jelentős szerepet játszik az a hatás, ami az építészet felől, illetve még sokkal inkább a filozófia felől Gilles Deleuze „fold” víziója és az ehhez kapcsolódó térkoncepció révén inspirációt jelentett számára.