A grafikai tervezés alapjai, bevezetés a tipográfiába.

A Grafikai Tervezés 1. című tantárgyra épülő kurzus! Kérem, azok ne vegyék fel a tárgyat, akik a Grafikai Tervezés 1 című tantárgyat nem teljesítették.

-- A TÁRGY CSAK ŐSZI FÉLÉVBEN INDUL --

A tantárgya célja, hogy megismertesse a hallgatókat a forma- ill. tárgyábrázolás alapvető összefüggéseivel, grafikai kompozíciós elvekkel, harmóniákkal, a geometrikus, illetve szabad formálású felületek ábrázolásával, valamint a grafikai prezentáció különféle manuális eszközeivel, gyors és látványos vázolási technikákkal, ezáltal növelve a hallgatók vizuális készségét, formai érzékenységét, ill. arányérzékét.

-- AZ ÚJ KÉPZÉS KERETÉBEN A TÁRGY NEM INDUL --

-- AZ ÚJ KÉPZÉS KERETÉBEN A TÁRGY NEM INDUL --

Szabadkézi tér és tárgyábrázolási feladatokon keresztül fejleszti a hallgatók vizuális kommunikációját és vizuális kultúráját. Segítséget nyújt a formatervezési feladatok térbeli ábrázolásában a tervek háromdimenziós megjelenítésében, a tervek perspektívikus rajzolásában, a formai arányok és a fény-árnyék viszonyának megértésében.Megismerteti a hallgatókat a rajzkészítés eszközeivel, a színek és felületek kifejezésének lehetőségeivel, alkalmazásával, így magasabb szinten lesznek képesek a tervezői gondolataikat vizuálisan közölni.