Tantárgyak - Színdinamikai Műhely

Rövid bemutatkozás:

     A Színdinamika Szakmérnöki Műhely a színekkel tudományos és művészi oldalról is megismerni vágyó szakembereket képez másoddiplomás formában. A tanítás mellett hosszú évek óta fontosnak tartja legtehetségesebb tanítványai segítségével konkrét színtervezési feladatok ellátását is országos szinten, amit az itt látható megvalósult rangos történelmi épületek és panel városrészek is bizonyítanak.

Képzési ismertető:

     Posztgraduális képzésünk időtartama 4 félév. A vizuális kultúra összes területéről szívesen fogadjuk  az érdeklődőket, de főként olyan építész kollégák jelentkezését várjuk, akiket behatóbban érdekel a színek világa, a színharmónia-tan, történelmi épületek korhű színrekonstrukciója, városok vizuális arculatának megújítása, panel-lakótelepek átfogó művészi színvonalú újraszínezése. A képzőművészet sokféle technikájával történő önmegvalósítás, formatani, kompozíciós módszerek megismerése, külső- belsőtéri színtervezés, számítógépes programismeret, mely felhasználható a tervezési gyakorlatban is. A részvétel feltétele egy diploma megléte, vagy megszerzése a 4.-ik félév végére. A sikeresen diplomázó hallgatók színdinamikai tervezőművész, vagy színdinamikai szakmérnöki diplomát kapnak..

     A képzés elméleti tárgyai a Színdinamika és a Kortárs Képzőművészet-történet, gyakorlati művészi műhelymunka folyik a Kompozíció tárgy keretén belül, amely különböző murális művészeti műfajok; pld mozaikkészítés, különleges falfestő eljárások, egyedi grafikai technikák, környezettervezés, rajzolás- festés, építészeti grafika műfajain belül történnek. Évek óta kedvelt a nyári művésztelepünk is, sok hallgató még több év után is visszajár, tagja a Színdinamika Baráti Körnek. Az elmélet és a művészi alkotás mellett a  harmadik oktatási irányvonal a ma már nélkülözhetetlen számítógépes grafikai programok megismerése ; Photoshop, Corell, Archicad, Illustrator, 3D stb. a csoport megegyezése szerint. Többször szerepel neves magyar és külföldi meghívott előadó az optika, látáselmélet, kortárs zene, környezetesztétika, pszichológia, művészettörténet témájában is.

    Oktatásunk a tanév során minden pénteken 12h-tól 16-17h-ig tart.A képzés tandíja 150.000 Ft/félév

    2011-ben a képzés utolsó tíz éve legtehetségesebb tanítványainak és művésztanárainak munkáit mutattuk be a Nógrádi Történeti Múzeumban Salgótarjánban. A képzés művészeti vezetője Dr Tari Gábor egyetemi docens, festőművész, színtervező, aki saját színharmónia rendszerével szerezte meg a PhD fokozatot 2006-ban.

     A mellékelt képeken legjobban sikerült megvalósult színterveinket láthatják: Fertőd, Esterházy Kastély, Pécs „Múzeum utcája” –a Vasarely Múzeum és Modern Magyar Képtár, Jászberény- Déryné Művelődési Központ, valamint átfogó panelvárosrészek színtervezesét  Komáromból, Tatáról, Óbudáról és Csepelről, nyertes pályamunkát Szentendréről és egy ipari épület -Budafok, Lesaffre Élesztőgyár látványtervét.

Weboldalaink:

szindinamika.hogabor.hu

epiteszforum.hu

www.tervlap.hu

www.szintervezes.hu

 

Jelentkezni lehet  a  06-30-227-9659-es mobilszámon / Dr. Tari Gábor /

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.